Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Struje nose ruševine

VIDEO: Kuće iz Japana doplutat će na obalu SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan 'stiže' u SAD: plutajuće ruševine će kroz tri godine doći do zapadne obale, kažu stručnjaci.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Slika nije dostupna Nitko ne zna uzrok Zagađenje u Stobreču: Površinom mora pluta gorivo, smrad se širi uvalom

 

Kuće i automobili koje je tsunami nakon razornog potresa u Japanu odnio sa sobom plutaju otvorenim morem i kreću se prema zapadnoj obali SAD-a.

Tsunami koji je uslijedio nakon potresa jačine 9,0 pomeo je više od 200.000 zgrada. Prijavljeno je da otvorenim morem plutaju automobili, traktorske prikolice, prevrnuti brodovi pa čak i cijele kuće, piše Daily Mail.

Američki oceanograf Curtis Ebbesmeyer očekuje da će sve to doći do obale SAD-a unutar tri godine. Prizori bi mogli biti stravični jer će se osim ruševina pojavljivati i ostaci ljudskih tijela.

>> Nakon novog potresa voda curi iz druge nukelarke

Iz američke mornarice kažu da nikad nisu vidjeli ovakvo što te upozoravaju da su plutajuće ruševine opasnost za pomorski promet. Stručnjaci kažu da će prve plutajuće ruševine do zapadne obale doći kroz godinu dana nakon što ih struje odnesu prema Washingtonu, Oregonu i Kaliforniji. Nakon toga će krenuti prema Havajima pa natrag prema Aziji.

'Stavite li veliki grad u drobilicu za smeće i raspršite ga po vodi, to je ono s čim imamo posla', objasnio je Ebbesmeyer. Neki ostaci zgrada iz Japana koji će doći do SAD-a još uvijek mogu biti radioaktivni, ali razina radijacije neće biti visoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene