Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U suprotnom posljedice

Japan upozorava Veliku Britaniju: Nemojte izlaziti iz EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan je upozorio Veliku Britaniju da se ne povlači iz Europske unije jer bi to moglo dovesti do zatvaranja podružnica japanskih tvrtki na britanskom teritoriju i gubitka radnih mjesta, piše Sunday Times.

U memorandumu koji je dobilo ministarstvo vanjskih poslova u Londonu japanska strana naglašava da japanske tvrtke investiraju u Veliku Britaniju jer je vide kao vrata europskog tržišta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

>> Nuklearno oružje uzdrmalo odnose u britanskoj vladi

Oko 1300 japanskih kompanija koje imaju svoje podružnice na britanskom teritoriju moglo bi ponovo razmotriti svoj stav ako Velika Britanija ne nastavi igrati "važnu ulogu" u EU, stoji u dokumentu koji prenosi Sunday Times napominjući da se radi o najmanje 130.000 radnih mjesta.

Britanski premijer David Cameron obećao je do kraja 2017. održati referendum o britanskome članstvu u EU-u, ako njegova konzervativna stranka na izborima 2015. dobije mandat. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene