Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antinuklearni prosvjedi

Japan: Stotine prosvjednika traže gašenje nuklearki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina ljudi prosvjedovalo je u Tokiju i u Nagoyi tražeći 'gašenje' nuklearnih elektrana nakon nesreće koja se dogodila u Fukushimi, prenose agencije.

U zemlji u kojoj su antinuklearni prosvjedi rijetki, a i kad se održavaju u njima sudjeluje malo demonstranata, oko 300 osoba okupilo se u Nagoyi, izražavajući zabrinutost zbog stanja u nuklearnoj elektrani Fukushima Daiichi na sjeveroistoku zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stroga pravila Bačena sjena na Olimpijske igre: Japan bi trebao uvesti izvanredno stanje do kraja kolovoza Slika nije dostupna USPJEH U TOKIJU Milanović i Plenković čestitali Matei Jelić i Toniju Kanaetu na olimpijskim medaljama: ''Hrvatska je ponosna na vas!''

'Ne želimo još jednu Fukushimu', izvikivali su prosvjednici tražeći da s radom prekine centrala Hamaoka, od Nagoye udaljena oko 120 km. To područje, na južnoj obali otoka Honshua, jednog bi dana mogao pogoditi iznimno snažan potres. Među prosvjednicima su bili i mladi parovi s malom djecom.

>> Radijacija u vodi reaktora 10 milijuna puta veća od uobičajene

U Tokiju se u elitnoj četvrti Ginzi okupilo također tristotinjak prosvjednika. 'Ne trebamo nuklearke', izvikivali su. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene