Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Direktor FBI-a James Comey u ponedjeljak je potvrdio da agencija istražuje moguće pokušaje ruske vlade da utječe na izbore 2016., uključujući i moguću povezanost kampanje predsjednika Donalda Trumpa s Moskvom.


Direktor FBI-a James Comey je u svjedočenju pred Kongresom kazao da je istraga "uključuje i utvrđivanje veza između pojedinaca bliskih Trumpovoj kampanji i ruske vlade te je li bilo koordinacije između kampanje u ruskih aktivnosti".

Vezani članci Napad u Rusiji Otkrivene jezive poruke bivšeg učenika koji je ubio devetero djece u Rusiji: ''Danas ću ubiti puno biološkog smeća i ustrijeliti sebe'' Slika nije dostupna VIDEO Tragedija u Rusiji: Ubijeno devet osoba u pucnjavi u školi, ljudi su bježali kroz prozore. Napadač uhićen

"S obzirom da se radi o otvorenoj, tajnoj istrazi koja je u tijeku, ne mogu više reći o tome što radimo i čije ponašanje ispitujemo", rekao je Comey.

Comey je rekao kako ni ministarstvo pravosuđa niti njegova agencija nemaju dokaza koji bi potvrdili tvrdnju američkog predsjednika Donalda Trumpa da je njegov stožer u Trumpovu tornju bio prisluškivan tijekom predizborne kampanje 2016.

"Poštujući predsjednikove tweetove o navodnom prisluškivanju koje je na njega usmjerila prethodna administracija, nemam informacije koje potvrđuju te tweetove", rekao je Comey.

"Pažljivo smo gledali unutar FBI-aja. Ministarstvo pravosuđa me je zamolilo da vam kažem kako je odgovor isti za ministarstvo pravosuđa i sve njegove sastavnice: ministarstvo nema informacija koje podržavaju te tweetove", rekao je.

Trump je početkom ožujka stvorio prijepor odaslavši niz tweetova bez da je dao dokaze u kojima je tvrdio kako je administracija bivšeg predsjednika Baracka Obame prisluškivala Trumpov toranj u New Yorku.

"Strašno. Obama naredio prisluškivanje ureda u Trumpovu tornju. Ništa nije pronađeno. Ovo je McCarthysam", objavio je Trump na Twitteru.

Comey tvrdi da američki predsjednik nema ovlasti narediti prisluškivanje bilo kojeg američkog državljana. (Hina)