Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sretko Kalinić Zver uz maksimalno osiguranje i pod okriljem noći izručen je Srbiji. Egzekutora tzv. zemunskog klana specijalci ni na sekundu nisu ispuštali iz vidnog polja strahujući da bi ga njegovi nekadašnji kolege mogli likvidirati.


Kalinić je u Srbiji zbog sudjelovanja u ubojstvo Zorana Đinđića i raznih drugih teških zločina osuđen na 40 godina zatvora. Bivši zemunac nada se da će mu kazna biti ublažena ukoliko otkrije detalje o brojnim mafijaškim ubojstvima koje Srbija do danas nije uspjela razriješiti, piše Blic.

Vezani članci Slika nije dostupna Simović: Ne osjećam se krivim Slika nije dostupna Sretko Kalinić priznao 35 ubojstava?

>> VIDEO: Kalinić s novim imidžem osuđen na godinu i pol zatvora

Zbog toga je Kalinić meta gotovo svih istaknutijih kriminalaca na Balkanu. Blic piše kako je za njegov transport u Srbiju pod posebnim osiguranjima 'kriv' 36-godišnji Luka Bojović. Blic piše kako se smatra se da je on preuzeo vodstvo nad ostatkom tzv. zemuskog klana nakon što su Milorad Ulemek Legija, Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, završili u zatvoru. U Zagreb je po Kalinića došlo pet specijalaca iz Srbije. Avion je u 1.15 sati uzletio, a u 2.01 stigao je na surčinski aerodrom. Kalinić je odmah premješten u jedan od tri blindirana džipa MUP-a Srbije koji su stigli uz pratnju 11 pripadnika antiterorističkih jedinica. Pancirka je bivšem članu zemunaca skinuta tek kada je došao u zatvor.