Mega Millions (Foto: AFP)
Mega Millions (Foto: AFP) Foto: Afp

Igrač iz Južne Karoline na američkoj lutriji Mega Millions u utorak je osvojio vrtoglavih 1,6 milijardi dolara ili, preračunato, 10,3 milijarde kuna. Još se nije javio da potvrdi dobitak.


Sretnik iz Južne Karoline na američkoj lutriji Mega Millions osvojio je vrtoglavih 1,6 milijardi dolara, objavili su iz te lutrije u srijedu ujutro.

Vezani članci Novac (Foto: Pixell) Umirovljenik iz Zagreba osvojio 2,9 milijuna kuna: "Nisam nikome rekao, a mislim da će tako i ostati" Lutrija (FOTO: Profimedia) Da bi dobila 560 milijuna dolara mora pristati da joj objave ime i prezime, ali to ne želi. Što biste vi napravili?

Najveći je to jackpot koji je ikada bio ponuđen na Mega Millionsu. Dobitnik će, ako odluči odmah uzeti svoj dobitak, kući odnijeti 913 milijuna dolara, piše CNN.

Sretni brojevi u ovoj najpopularnijoj američkoj lutriji izvučeni su u utorak navečer. To su 5, 28, 62, 65, 70 i dodatni broj, poznat kao Mega Ball, broj 5.

"Trenutak koji smo dugo čekali napokon je došao i jako smo uzbuđeni. Ovo je zaista povijesni dobitak. Jako smo sretni zbog dobitnika i znamo da svi jedva čekaju, naročito lutrija u Južnoj Karolini, da se novopečeni milijarder javi", izjavio je Gordon Medenica, glavni direktor grupe Mega Millions.

Srećka stoji 12 kuna

Lutrija Mega Millions igra se u 44 američke savezne države, kao i u Washington D.C.-ju te na američkim Djevičanskim otocima. Srećka stoji samo dva dolara, no šanse da osvojite glavni zgoditak gotovo su nikakve - 1 naprema 302 milijuna.

Dosadašnji rekordni jackpot na Mega Millionsu iznosio je 656 milijuna dolara, a njega su podijelili dobitnici iz tri savezne države u ožujku 2012. godine.

Posljednji put glavni zgoditak izvučen je 24. lipnja ove godine, kada je 11 kolega s posla iz Kalifornije među sobom podijelilo 543 milijuna dolara.