Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izvanredno stanje u Pompejima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska vlada proglasila je u petak izvanredno stanje u Pompejima i najavila skorašnje imenovanje posebnog izaslanika za spas arheološke znamenitosti u podnožju Vezuva od "nebrige i napuštenosti", piše u priopćenju vlade.

Ta nova mjera, na snazi godinu dana, omogućit će skupljanje posebnih sredstava radi poboljšanja sigurnosti i prijema posjetitelja u slavni arheološki prostor, jednu od najposjećenijih znamenitosti u Italiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utiru put Sirija želi ukinuti zakon o izvanrednom stanju Slika nije dostupna Najavljene promjene Assad nakon 48 godina ukida izvanredno stanje?

Proglašenje izvanrednog stanja usvojeno je na preporuku ministra nadležnog za zaštitu kulturne baštine Sandra Bondija po kojemu "više nije moguće tolerirati situaciju nebrige i propadanja" Pompeja, "jedne od najvažnijih baština na svijetu, svrstanu na UNESCO-ovu listu svjetske baštine čovječanstva".

"Stanje nebrige i propadanja ne odnosi se na spomeničku baštinu grada Pompeja", istaknuto je iz Arheološke uprave Napulja i Pompeja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene