Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izrael je u ponedjeljak ujutro izveo zračni napad na Pojas Gaze kao odgovor na raketnu paljbu na jug izraelskog teritoriija, priopćila je vojska.


"Izraelsko zrakoplovstvo napalo je terorističko uporište Hamasa na sjeveru Pojasa Gaze", objavila je vojska.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju (Foto: Dnevnik.hr) Podignuta optužnica protiv 15 napadača u Uzdolju, za njih 10 zatraženo produljenje istražnog zatvora Nasilje u Pojasu Gaze nakon otvaranja američkog veleposlanstva u Jeruzalemu (Foto: AFP) Očekuje se novo nasilje dok Palestinci obilježavaju "Nakbu", Izrael bombardirao Hamasove ciljeve u Gazi

Raketa ispaljena iz Pojasa Gaze pala je u nedjelju navečer na pust teren na jugu Izraela pri čemu nije bilo žrtava, ranije je javila vojska.

Preminula i majka izgorjele palestinske bebe

Tridesetog rujna, kao odgovor na raketnu paljbu na grad Ashdod, izraelska vojska je izvela zračne napade u Pojasu Gaze na četiri kampa za obuku postrojbi Ezedin al-Kasam, oružanog ogranka Hamasa, koji su bili prazni u trenutku zračnog napada.

Salafisti povezani s IS-om preuzeli su odgovornost za nedavnu raketnu paljbu ali Izrael smatra Hamas odgovornim za te incidente. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook