Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna sudbina obitelji

Preminula i majka izgorjele palestinske bebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riham Dawabcheh, majka Alija Dawabcheha, 18-mjesečnog palestinskog dječačića koji je živ izgorio u požaru njihove kuće za koji se odgovornima drži židovske ekstremiste, podlegla je ozljedama u noći na ponedjeljak, objavila je izraelska bolnica gdje se nalazila na liječenju.

Maskirani muškarci bacili su 31. srpnja molotovljeve koktele kroz prozore kuće obitelji Dawabchen u selu Duma, na sjeveru okupirane Zapadne obale.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Ali Dawabcheh u dobi od 18 mjeseci smrtno je stradao u požaru. Osam dana kasnije njegov otac Saad Dawabcheh je podlegao ozljedama. Ahmed (4), drugo dijete obitelji, još je uvijek na liječenju.

"Riham Dawabcheh preminula je tijekom noći", kazala je glasnogovornica bolnice Tel Hashomer iz Tel Aviva gdje je mlada 26-godišnja učiteljica primljena s opeklinama trećeg stupnja koje su pokrivale 80 posto tijela.

Izraelci bi trebali predali tijelo Riham Dawabcheh palestinskim vlastima na kontrolnoj točki na ulazu na Zapadnu obalu. Ona bi trebala biti pokopana tijekom dana.

Palestinci optužuju židovske naseljenike za taj napad koji su i izraelski čelnici jednoglasno ocijenili kao "teroristički", što rijetko čine kada je riječ o napadima na Palestince.

Prije zore 31. srpnja maskirane osobe bacile su molotovljeve koktele na kuću Dawabchehovih na kojoj su prozori bili otvoreni zbog vrućine. Omanja kuća je brzo izgorjela, a ostali su samo zidovi na kojima su bile ispisane riječi "osveta" i "cijena koju treba platiti" koje godinama koriste aktivisti ekstremne desnice i naseljenici u Izraelu i na Palestinskom području kao opravdanje za agresiju i vandalizam protiv Palestinaca i izraelskih Arapa ili napade na muslimanska i kršćanska svetišta, pa čak i na izraelske vojnike. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene