Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povreda povjerenja

Izraelski ministar vanjskih poslova podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman podnio je ostavku nakon što je optužen za povredu povjerenja zbog istrage o umiješanosti u financijske malverzacije.

Lieberman je dao ostavku i na mjesto zamjenika premijera i to samo 5 tjedana prije novih stranačkih izbora u Izraelu.

Pročitajte i ovo Napad na Izrael Napeta situacija Iran je Americi poslao jako opasnu poruku: "Povučete li jedan potez..." Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

'Iako znam da nisam počinio nikakav zločin, odlučio sam kako je najbolje da podnesem ostavke na mjesta ministra vanjskih poslova i zamjenika premijera, rekao je Lieberman u izvješću za javnost te poručio kako se planira boriti da očisti vlastiti obraz.

>> Diplomatska oluja izraelskog premijera Netanyahuoya protiv izraelskih naselja

Izraelska policija istraživala je slučajeve stare i preko 10 godina u kojima su sumnjičili Liebermana za pranje novca, no na kraju su ga optužili za povredu povjerenja zbog posjeda povjerljivih dokumenata o istrazi koja se vodila protiv njega samog.

Lieberman je vođa Yisrael Beitenua, druge najveće stranke u koaliciji premijera Benjamin Netanyahua, koja je trenutno na vlasti. Dvije su se stranke planirale zajedno kandidirati na izborima u siječnju, a prema predizbornim anketama davale su im se najveće šanse za pobjedu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene