Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se sjednica vlade

Izraelski mediji: Većina ministara za napad na Iran!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina izraelske vlade sklona je napadu na Iran čak i bez američkog pristanka, piše dnevni list Maariv u četvrtak, na dan kada je u prvi službeni posjet Sjedinjenim Državama otputovao zapovjednik glavnog stožera izraelske vojske Benny Gantz.

Osam od 14 ministara sklono je preventivnom napadu na iranska nuklearna postrojenja, 'čak i bez američkog pristanka', piše Maariv pozivajući se na 'političke izvore'.

List dodaje da izraelska vlada treba održati sjednicu na tu temu i da premijer Netanyahu još nije sazvao kabinet otkako se vratio iz posjeta Washingtonu 7. ožujka.

General Gantz otputovao je u četvrtak u posjet Kanadi te Sjedinjenim Državama gdje će razgovarati s dužnosnicima i vojskom o vojnoj suradnji i zajedničkoj sigurnosti.

Netanyahu zadnjih mjeseci učestalo spominje mogućnost da Izrael napadne Iran i tako spriječi razvoj iranskog nuklearnog oružja, a istodobno američki predsjednik Barack Obama ponavlja da prednost valja dati diplomaciji. No u srijedu je Obama rekao da je sila krajnji izlaz za iransku krizu te da se 'prostor za drugačije rješenje sužava'.  (Hina)

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Nakon napada VIDEO Netanyahu obećao moćnu osvetu: "Izrael će doprijeti do svakog mjesta gdje se skriva Hamas" Bolnica u kojoj se nalazi Benjamin Netanyahu Posljedice dehidracije Izraelski premijer izašao je iz bolnice: "Srce funkcionira u potpunosti normalno"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene