Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojni položaj u Misyafu

Izrael usred noći bombardirao Siriju: Tri osobe ranjene, navodno ima i mrtvih

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Izrael je izveo zračne napade noću u Siriji na vojni položaj u Misyafu u središnjoj pokrajini Hama i ranio tri "borca", objavila je službena sirijska agencija Sana u subotu.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) izvijestio je da "ima mrtvih među iranskim borcima", ali nije mogao navesti njihov broj.

Pročitajte i ovo Iz Gaze ispaljene rakete prema Izraelu Meta izraelske agresije Eksplozije se čuju na sve strane: Pokrenut je zračni napad, projektili su lansirani Ilustracija Ima poginulih Izrael ponovno napao Damask: "Iran pokušava upostaviti vojsku na cijelom Bliskom Istoku"

"Oko 2.30 u subotu ... izralesko zrakoplovstvo izvelo je zračni napad na jedan od naših vojnih položaja u gradu Misyafu", objavio je vojni izvor na koji se poziva Sana.

"Naša protuzračna obrana presrela je neke od tih neprijateljskih projektila", naveo je izvor i dodao da su "tri borca ranjena i uništene su zgrade".

SOHR je izvijestio da je "17 ranjenih boraca režima i snaga lojalnih režimu" u napadima na vojne položaje u Misyafu i okolnim selima te na centar za projektile srednjeg dometa gdje se nalaze iranski borci..

Damask je i ranije u više navrata optužio Izrael da je bombardirao iranske mete i položaje libanonskog šijitskog pokreta Hezbollah u tom području.

Od početka rata u Siriji 2011. Izrael je izveo brojne napade uglavnom na položaje sirijske vojske te iranskih i Hezbollahovih boraca na sirijskom teritoriju.

Krajem ožujka Damask je naveo da je Izrael tukao položaje blizu Alepa i bombardirao skladišta streljiva kojima se služe iranski borci.

U siječnju je Izrael napao iranske položaje u Siriji pošto je presreo raketu ispaljenu iz te zemlje. Prema SOHR-u u tim je napadima ubijena 21 osoba, uglavnom Iranci.

Izrael je uvijek tvrdio da će nastaviti gađati položaje koje u Siriji drže iranski te borci Hezbollaha. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ponavlja da neće dopustiti Iranu, velikom neprijatelju Izraela, da se služi Sirijom kao mostom za širenje svoje vojne moći. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene