Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poduzimaju prve korake

Izrael upozorio naše susjede i još tri zemlje: "To nas udaljava od postizanja rješenja"

Gaza
Gaza Foto: Afp
Izrael je u ponedjeljak plan četiriju europskih zemalja da rade na priznanju palestinske države nazvao nagradom za terorizam.

Španjolska je u petak objavila da se s Maltom, Irskom i Slovenijom dogovorila da će poduzeti prve korake prema priznanju palestinske državnosti na okupiranoj Zapadnoj obali i u pojasu Gaze.

Pojasom Gaze već dugo upravlja Hamas, koji ne želi mir s Izraelom i koji ga je napao 7. listopada, te izazvao razoran rat u pojasu Gaze koji je raspirio nasilje i na Zapadnoj obali, gdje Izrael ima velika židovska naselja.

"Priznanje palestinske države nakon masakra 7. listopada šalje poruku Hamasu i drugim palestinskim terorističkim organizacijama da će se na krvoločne terorističke napade na Izraelce odgovoriti političkim gestama Palestincima", objavio je izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz na X-u.

Pročitajte i ovo Duško Tanasković na suđenju za ubojstvo Gorana Vlaovića - 5 Hladnokrvna likvidacija Ubojici sa Zrća 19 godina zatvora: Odbio doći u sudnicu na izricanje presude

"Rješenje sukoba bit će moguće samo izravnim pregovorima između dviju strana. Bilo kakav angažman prema priznanju palestinske države samo udaljava postizanje rješenja i povećava regionalnu nestabilnost."

Nije rekao kakvo rješenje ima na umu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene