Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznate putanje

VIDEO: Izrael oborio tajanstvenu bespilotnu letjelicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelske zračne snage u subotu su oborile bespilotnu letjelicu koja je ušla u prostor južnog dijela Izraela, priopćila je izraelska vojska, no ostaje nejasno odakle je letjelica došla.

Letjelica je prvo uočena iznad Sredozemlja u području Pojasa Gaze, rekla je glasngovnornica vojske Avital Leibovich. Zrakoplovi izraleske vojske nadzirali su je i pratili prije no što su je oborili nad šumom u nenastanjenom području u blizinu granice sa Zapadnom obalom.

Pročitajte i ovo Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje" Izložba Trofeji ruske vojske - 1 Ogromna gužva Ruska vojska izložila zapadno oružje zaplijenjeno u Ukrajini: "Povijest se ponavlja"

Glasnogovornica je rekla da je letjelica oborena nakon što je preletjela oko 55 kilmetara nad pustinjom Negev. Ministar obrane Ehud Barak akciju obaranje letjelice pohvalio kao "odlučnu i učinkovitu".

>> Inspektori IAEA u dvojbi zbog možebitnog napada Izraela na Iran

"S velikom ozbiljnošću gledamo na pokušaj da se naruši izraelski zračni prostor i razmotrimo ćemo naš odgovor u odgovarajućem vremenu", rekao je Barak u izjavi. Izvori iz izraleskih službi sigurnosti su rekli da letjelica vjerojatno nije došla iz Pojasa Gaze, a još nije poznato je li bila naoružana. Izraelski vojnici pretražuju područje pada u potrazi za ostacima letjelice.

Libanonski Hezbolah koji uživa iransku potporu najmanje je jednom poslao bespiltonu letjelicu nad Izrael, a 2010. godine je izraelski zrakoplov oborio balon bez posade nad Negevom u blizini izraelskog nuklearnog reaktora Dimone.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene