Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski su zrakoplovi napali nekoliko meta u Pojasu Gaze i ranili osam ljudi nakon palestinskog raketnog napada na grad Aškelon na jugu Izraela, naveli su svjedoci i medicinski izvori.


Zrakoplovi su ispalili najmanje četiri rakete na zgradu snaga sigurnosti islamističkog pokreta Hamas koji kontrolira Pojas Gaze i pritom ranili osam ljudi, rekli su liječnici. Zrakoplovi su također ciljali tunele za krijumčarenje robe na granici Egiptom, pri čemu nije bilo žrtava, izvijestili su svjedoci.

Izraelska vojska nije komentirala te napade, ali Izrael ima običaj odvratiti nakon svakog ispaljivanja raketa iz Gaze na izraelski teritorij. Raketa ispaljena iz Pojasa Gaze pala je u petak na Aškelon pričinivši štete, ali ne i žrtve, doznaje se iz vojnih izvora.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Šokantna tehnika upozorenja na napad: Raketom im 'pokucaju na krov' Slika nije dostupna Ovo Izraelce štiti od palestinskih raketa!

Raketa Tipa Grad, dosega 20 kilometara, eksplodirala je u jednoj četvrti tog grada sa 125.000 stanovnika, oko 13 km od palestinske enklave, naveli su isti izvori. (Hina)