Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael izveo vojni napad na Siriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski vojni radio priznao je kako je Izrael u rujnu izveo zračni napad u Siriji, jer je nakon skoro mjesec dana ukinuta vojna cenzura o toj operaciji.

'Vojna cenzura je prvi put dopustila objavu vijesti da su izraelski borbeni zrakoplovi 6. rujna napali vojni cilj duboko na sirijskom teritoriju', izvijestio je radio.

Pročitajte i ovo Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

'To je jedini podatak koji je cenzura dopustila objaviti', istaknuto je.

Vojna cenzura je sve dosad nalagala potpunu zabranu objavljivanja takve vijesti izraelskim glasilima koja su mogla prenositi samo izvore i strane medije.

Ukidanje cenzure o zračnom napadu dogodilo se nakon razgovora koji je sirijski predsjednik Bashar al-Assad dan ranije dao za britansku televiziju BBC, u kojemu je prvi put priznao kako je meta izraelskog napada bio vojni cilj na sirijskom području.

Prema informacijama američkog i britanskog tiska, izraelsko
zrakoplovstvo je 6. rujna bombardiralo objekt koji je navodno bio mjesto nuklearne djelatnosti u koju je možda umiješana Sjeverna Koreja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene