Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politika naseljavanja

Izrael će ozakoniti četiri naselja na Zapadnoj obali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael planira ozakoniti četiri neovlašteno izgrađena naselja na Zapadnoj obali, samo nekoliko dana prije nego što će regiju ponovno posjetiti američki državni tajnik John Kerry u nastojanju da ponovno pokrene mirovne pregovore.

Izraelci šalju različite signale kada je riječ o politici naseljavanja koju međunarodna zajednica osuđuje, a Kerry nastoji da se obnove mirovni pregovori prekinuti 2010. Tada su Palestinci napustili pregovore ljutiti zbog izraelske izgradnje naselja na okupiranim teritorijima na kojima oni žele osnovati vlastitu državu.

U odgovoru na peticiju koju je Vrhovnom sudu poslala skupina Mir sada koja se protivi izgradnji naselja, vlada navodi kako je poduzela korake da retroaktivno ozakoni četiri naselja koja su na području Zapadne obale izgrađena bez službenog dopuštenja.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Izrael napao Dženin Nova eskalacija Izrael napao palestinski logor, ima poginulih: "Nećemo čekati..."

>> Izrael: Skupina aktivistica molila kod Zida plača, ortodoksni Židovi se zgražali

Glasnogovornik palestinskoga predsjednika Mahmouda Abbasa, Nabil Abu Rdainah osudio je ovaj potez. 'Izraelci nastavljaju postavljati prepreke i sabotirati američke napore da se ponovno pokrenu pregovori. Naše stajalište je jasno - naseljavanje je ilegalno i mora prestati', rekao je. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene