Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okolica Damaska

Iznimno siloviti sukobi u Siriji, najmanje dvoje poginulo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siloviti sukobi izbili su u noći na subotu između sirijske vojske i pobunjenika u okolici Damaska, a u napadima vojske na više gradova diljem zemlje u subotu ujutro najmanje su dvije osobe poginule, izjavili su aktivisti.

'Iznimno siloviti' sukobi izbili su tijekom noći u okolici Damaska, rekao je Mohamad al-Šami, tamošnji aktivist. Eksplozije i pucnjava mogle su se čuti u velikom dijelu pokrajine pa i u nekim četvrtima Damaska, dodao je.

Usto je kazao da su u mnogim gradovima održani noćni prosvjedi protiv režima predsjednika Bašara al-Asada, napose u Dumi i u Artuzu, blizu prijestolnice. Jedan je civil ustrijeljen u napadu sigurnosnih snaga u Sarakebu, u pokrajini Idlebu, na sjeverozapadu zemlje, a jedan u Horbetu Gazale, u pokrajini Deri, središtu pobune na jugu, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Potres u Turskoj: Ilustracija - 6 Pola milijuna ljudi evakuirano Strašni podaci: U potresu u Turskoj i Siriji više od 50.000 poginulih

>> Snažni sukobi pobunjenika i vojske u Damasku

Od subote ujutro vojska iz minobacača tuče više četvrti u Homsu, u središtu Sirije i obližnji grad Kuseir, po istom izvoru. U pokrajini Hami, u središtu, vojska iz minobacača i teškog topništva bombardira Kalat al-Madik koji je već dva tjedna pod opsadom, javlja SOHR.

U Siriji već godinu dana traje pobuna neviđenih razmjera protiv režima Bašara al-Asada koju vlast guši u krvi. U nasilju za koje vlasti optužuju terorističke skupine ubijeno je više od 9100 ljudi, po podacima SOHR-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene