Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sirija u kaosu

Snažni sukobi pobunjenika i vojske u Damasku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažni sukobi izbili su u ponedjeljak u središtu glavnog sirijskog grada Damaska između sirijskih pobunjenika i snaga odanih predsjedniku Bašaru al-Asadu, rekli su očevici.

Očevici navode da se u dobro čuvanoj četvrti al-Meze, u kojoj se nalaze brojne vladine i sigurnosne institucije, vode borbe strojnicama i ručnim bacačima raketa. Zasad nema izvješća o mogućim žrtvama, ali stanovnici četvrti navode da su sukobi intenzivni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U INTERVJUU Jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu otvoreno priznao da je želio smaknuti kontroverznog čelnika: "Sve je bilo spremno za to..." Vladimir Putin (Foto: AFP) Nakon napada Vladimir Putin Saudijskoj Arabiji ponudio rusko naoružanje kao pomoć u zaštiti naftnih postrojenja

>> Damask potresle dvije eksplozije

'Borbe se vode pokraj tržnice Hamade, a zvukovi eksplozija čuju se diljem četvrti. Sigurnosne snage blokirale su više ulica, a ulična rasvjeta je ugašena', rekao je jedan očevidac za Reuters.

Sukobi u glavnom gradu uslijedili su dan nakon što su u napadu autobombom u Alepu, drugom po veličini sirijskom gradu, poginule tri osobe a 25 je ranjeno. Državna televizija je izvijestila da je riječ o 'terorističkom napadu', dok su pobunjenici za napad optužili sirijski režim.

U dvama napadima autobombama u subotu u Damasku, za koje su sirijske vlasti optužile 'teroriste', poginulo je 27 osoba a 140 je ranjeno. Od konca prosinca u više napada u Siriji, napose u Damasku i Alepu, život je izgubilo više desetaka ljudi. Vlasti i pobunjenici se međusobno optužuju za te napade.

Od 15. ožujka 2011. Siriju potresa neviđena pobuna protiv režima predsjednika Asada. U gušenju pobune ubijeno je više od 9.000 ljudi, po podacima nevladinih organizacija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene