Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S 40,7 posto glasova

Izlazna anketa: Komorowski vodi u prvom krugu poljskih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liberalni kandidat Bronislaw Komorowski vodi u prvom krugu predsjedničkih izbora koji se u nedjelju održavaju u Poljskoj, s 40,7 posto glasova, ispred svog konzervativnog suparnika Jaroslawa Kaczynskog koji dobija 35,8 posto, po izlaznoj anketi koju je objavila javna televizija TVP.

Po drugoj anketi, privatne televizije TVN24, Komorowski, predsjednik donjeg doma poljskog parlamenta i kandidat vladajuće Građanske platforme (PO) je dobio 45,7 posto, a Kaczynski, predsjednik konzervativne stranke Pravo i pravda (PiS), 33,2 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

Ako službeni rezultati potvrde ove ankete, dvojica kandidata sučelit će se u drugom krugu planiranom za 4. srpnja. Preostalih osam kandidata prema izlaznim anketama daleko zaostaju i eliminirani su iz daljnjeg natjecanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene