Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ulaganje za narednih pola stoljeća

AMERIKANCI GRADE MOĆNOG SUPERBOMBARDERA Izgurat će B-52 i B-1 u povijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanci su krenuli u izgradnju novog strateškog bombardera. U klasičnoj utrci za unosan ugovor između tri velika američka proizvođača, pobijedio je Northrop Grumman.

Tvrtka Northrop Grumman pobijedila je tvrtke Boeing i Lockheed Martin te dobila ugovor za izgradnju i razvoj nove generacije američkih dalekometnih zrakoplova bombardera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme treninga VIDEO U Rusiji se srušio borbeni avion Za vrijeme aeromitinga srušio se MiG-23 tijekom mitinga u SAD-u VIDEO MiG se srušio na parkiralište: Piloti za dlaku izvukli živu glavu

Pomoćnik tajnika za Ratno zrakoplovstvo Bill LaPlante na konferenciji za novinare je rekao kako je prosječna cijena nabave bombardera bila 564 milijun dolara po zrakoplovu, a planira se nabaviti 100 strateških bombardera.

Američki admiral brutalno 'prizemljio' F-35, perjanicu zrakoplovstva SAD-a

Američki ministar obrane Ash Carter naglasio je kako je izgradnja bombardera strateško ulaganje u sljedećih 50 godina te dodao kako to "pokazuje našu i predanost naših saveznika nad potencijalnim neprijateljima. Izgradnja novih bombardera početak je zamjene starih zrakoplova B-52 i B-1. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene