Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bošnjaci su postali preosjetljivi'

Izetbegović: Neće biti problema s Hrvatskom ni s Josipovićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ocijenio je kako su odnosi koje BiH ima s Hrvatskom dobri te kako na tom planu, a posebice u odnosu na politiku hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, neće biti problema.

'Ne mislim da ćemo imati problema s politikom Hrvatske prema BiH, naroičito s politikom predsjednika Josipovića. Nakon svega što su proživjeli, Bošnjaci su postali preosjetljivi, ne podnose da ih netko analizira, da im netko daje 'prolazne ocjene'. I tu je sva greška predsjednika Josipovića', izjavio je Izetbegović u intervjuu kojega je danas objavilo sarajevsko 'Oslobođenje'.

Ovim je riječima Izetbegović odgovorio na pitanje u kojemu su potencirana nedavna verbalna sukobljavanja i optužbe na račun hrvatskog predsjednika nakon različitih interpretacija njegovih izjava o muslimanima u BiH što ih je iznio u intervjuu Reutersu.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Josipović svojim izjavama uvrijedio muslimane

>> Josipović: Hrvatska nema važnijeg susjeda od BiH!

Izetbegović je kazao kako je normalna stvar to što predsjednik Josipović stoji iza stranaka za koje su Hrvati u BiH masovno glasovali, kao što je po njegovu mišljenju normalno i to da ne stoji iza politike koja u Banjoj Luci traži potporu uspostavi trećeg entiteta odnosno za 'antidaytonsku podjelu Federacije BiH'.

'Uvjeren sam da Josipović neće prijeći mjeru u branjenju politike HDZ-a u BiH', kazao je Izetbegović koji je potvrdio kako njegova Stranka demokratske akcije i dalje želi da HDZ BiH i HDZ 1990. budu dijelom buduće vladajuće većine na razini države BiH. 'Nadam se približavanju stajališta i uspostavi jake vlade temeljene na što širem konsenzusu koji će uključiti i HDZ-ove', izjavio je bošnjački član predsjedništva BiH.

Komentirajući opće stanje u BiH, Izetbegović je kazao kako je uvjeren da sazrijeva odlučnost međunarodne zajednice da zaustavi dezintegracijske trendove u zemlji prije nego za to bude kasno. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene