Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši pakistanski predsjednik Pervez Musharraf vratio se u nedjelju u Pakistan nakon više od četiri godine izbjeglištva, unatoč tome što su talibanski pobunjenici zaprijetili da će poslati bombaše samoubojice i snajperiste da ga ubiju.


Musharraf se domogao vlasti u Pakistanu 1999. vojnim udarom, a 2008. je dao ostavku nakon što su njegovi saveznici izgubili izbore a nova vlada zaprijetila da će pokrenuti proces njegova svrgavanja. Godinu dana kasnije, napustio je zemlju.

Vezani članci Talibani u lunaparku - 1 Uglavnom naoružani do zuba, ali jako vole zabavne parkove: Stižu nove snimke talibana u lunaparku Provjereno: Život afganistanaca u Zagrebu - 6 On je svoj dom i mir pronašao u Hrvatskoj, ali strepnja za obitelj nikad ne prestaje: ''Teško mi je jer ih ne uspijevam dobiti. Ne mogu ih pitati kako su, kakva je situacija''

>> Talibani prijete: Vrati li se bivši predsjednik u zemlju poslat ćemo ga u pakao!

On se vratio u zemlju u nedjelju nakon gotovo pet godina provedenih u izbjeglištvu u Dubaiju i Londonu, kako bi sudjelovao na parlamentarnim izborima 11. svibnja. Bivši predsjednik je stigao u pratnji više desetaka svojih pobornika, koji su neprestano tijekom redovnog leta iz Dubaia skandirali "Dug život Musharaffu".

Brojne pristaše stigli si iz Londona, gdje je bivši predsjednik proveo veći dio svoga izbjeglištva. Musharraf je izjavio da "nije nervozan, već zabrinut za neke nepoznanice u svezi s terorizmom, ekstremizmom, sudskim procesima i izborima".

Za njemački časopis "Der Spiegel" izjavio je da namjerava Pakistan osloboditi od terorizma. Musharraf je naljutio Talibane svojedobnom odlukom da se pridruži Amerikancima u ratu protiv islamista nakon napada u Americi 11. rujna 2001. i kasnijim borbama protiv militanata u Pakistanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook