Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ili Srbija ili EU'

Izborna kampanja u Srbiji, Koštunica protiv EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Demokratske stranke Srbije i nekadašnji predsjednik srbijanske vlade Vojislav Koštunica nazvao je u nedjelju politiku europskih integracija pogubnom i zauzeo se za političku i vojnu neutralnost svoje zemlje.

'Vrijeme je da promjenimo pogrešnu državnu politiku i da voljom naroda stavimo točku na europske integracije. Vrijeme je za izbor - ili Srbija ili Europska unija', rekao je Vojislav Koštunica na izbornom skupuu Novom Beogradu.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Koštuničin DSS najavio je da će se boriti za političku i vojnu neutralnost srbije.

'Srpska napredna stranka je danas najodgovornija što je u Srbiji zavladao eurofanatički duh poslušnosti prema Bruxellesu. Zato mi pozivamo građane da izaberu između eurofanatizma SNS i slobodne Srbije koja se temelji na vojnoj i političkoj neutralnosti', rekao je Koštunica i ocijenio kako je 'krajnje vrijeme' da Srbija prekine 'pogubnu politiku eurointegracija'.

Prema njegovim riječima, oporavak zemlje moguć je uz oslonac na domaće gospodarstvo, a 'ne na bruxellesku birokraciju' kako bi, kako je rekao, Srbija postala 'zemlja oslobođena sprega europskih integracija'.

Koštunica: Nova vlada će destabilizirati Srbiju

On je ocijenio da će Srbija sebi napraviti štetu i ukoliko nastavljanjem eurointegracija ne sačuva sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom.

Koštuničina DSS baštini otvoreno antieuropsku politiku, a na prijevremenim parlamentarnim izborima 16. ožujka sudjeluje samostalno.

Dosad je DSS u parlamentu imala 21 od 250 zastupnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene