Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stranačka suradnja u BiH

Izbori u BiH: Oba HDZ-a nastupaju zajedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici dva HDZ-a, Dragan Čović i Božo Ljubić dogovorili su zajednički nastup u vlasti.

Predsjednici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. zajedno će nastupati oko 'svih ključnih pitanja za hrvatski narod u BiH', a političku reformu planiraju usuglasiti do kraja tjedna. Između ostalog, zalagat će se za ustavnu reformu na načelima Kreševske deklaracije kako bi hrvatski narod bio ustavno jednakopravan s druga dva konstitutivna naroda u BiH, i u teritorijalnom i u institucionalnom smislu.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> Čović i Tihić najavili koaliciju na svim razinama

Za vrijeme kampanje za posljednje opće izbore u BiH, održane 3.listopada, ove dvije stranke žestoko su se optuživale, a nekoliko puta propala je inicijativa za njihovo udruživanje.

Srpske stranke u Republici Srpskoj su nakon općih izbora dogovorile zajednički nastup u vlasti na državnoj razini, a sličan dogovor postigle su i Stranka demokratske akcije i SDP BiH koje su najvećim brojem glasova podržali Bošnjaci. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene