Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici dva HDZ-a, Dragan Čović i Božo Ljubić dogovorili su zajednički nastup u vlasti.


Predsjednici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. zajedno će nastupati oko 'svih ključnih pitanja za hrvatski narod u BiH', a političku reformu planiraju usuglasiti do kraja tjedna. Između ostalog, zalagat će se za ustavnu reformu na načelima Kreševske deklaracije kako bi hrvatski narod bio ustavno jednakopravan s druga dva konstitutivna naroda u BiH, i u teritorijalnom i u institucionalnom smislu.

Vezani članci Gordan Grlić Radman Hrvatska će Bosni i Hercegovini donirati cjepivo protiv koronavirusa: ''To je ispravan potez'' Koronavirus u BiH Postupno se smiruje zaraza, ali imaju velik broj umrlih: U BiH gotovo tisuću novozaraženih

>> Čović i Tihić najavili koaliciju na svim razinama

Za vrijeme kampanje za posljednje opće izbore u BiH, održane 3.listopada, ove dvije stranke žestoko su se optuživale, a nekoliko puta propala je inicijativa za njihovo udruživanje.

Srpske stranke u Republici Srpskoj su nakon općih izbora dogovorile zajednički nastup u vlasti na državnoj razini, a sličan dogovor postigle su i Stranka demokratske akcije i SDP BiH koje su najvećim brojem glasova podržali Bošnjaci. (Hina)