Od opoziva premijera i pada Vlade, ministri su počeli raditi punom parom. Svakodnevno otvaraju projekte, obećavaju, ali i kadroviraju.


Oporba poručuje da projekte koriste za kampanju, krše zakone i uhljebljuju svoje kadrove.

Vezani članci Miroslav Ćiro Blažević U veliku kampanju uključio se i Ćiro: "Cijepite se, prestanite biti budale, budite pametni! I radi vas i radi svih onih koje volite" Slika nije dostupna MOST OTVOREN ZA SVE 'Moguća je suradnja i s SDP-om i HDZ-om, no postoje uvjeti'

Vlada je pala u Saboru, a u Narodnim novinama osvanula gomila natječaja. Ministri ne odustaju od potrage za novim kadrovima.

"Žele u zadnjim trenucima uhljebiti svoje ljude i kao da žele učiniti što je više štete moguće prije izbora, to što rade je aspolutno nedopustivo, nezakonito, protivno ustavu RH. To mora prestati", smatra SDP-ovac Peđa Grbin.

V.d. ravnatelja HZZ-a Ante Lončar smijenio je predstojnike regionalnih i područnih ureda i prije tjedna dana raspisao natječaj za nove. Natječaj završava idući tjedan, a predstojnike imenuje uz suglasnost ministrice Nade Šikić, koja kaže da je sve u okvirima ovlasti tehničke Vlade i da je sve korektno.

"Prošla vlada je u tehničkom sastavu zaposlila 700 ljudi, ja ne vidim u čemu je problem. Mi moramo raditi", naglasila je Šikić.

Bivša ministrica Anka Mrak Taritaš na ove optužbe uzvraća.

"Mi kao tehnička vlada smo zaposlili samo onaj minimum koji je trebalo, a to nije bila riječ o 700 ljudi. Od prosinca nismo nikoga primili nego smo pustili novim ministrima da odaberu", rekla je Mrak Taritaš.

Šampanjac i rezanje vrpci na otvorenju radova na magistralnim cjevovodima u Petrinji.

Ovakvi projekti nisu sporni, no to što ministri od opoziva neumorno obilaze Hrvatsku, za SDP znači samo jedno.

"To ne graniči s kampanjom, to je kampanja", kaže Grbin.

U svakom potezu koji ova Vlada sada napravi, vide zamke koje će morati rješavati iduća vlast.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju