Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nafte?

KFOR: Iza nereda na Kosovu stoji kontroverzni srpski biznismen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik KFOR-a Erhard Drews tvrdi da iza nasilja protiv vojnika KFOR-a i paljenja barikada na sjeveru Kosova stoji Zvonko Veselinović i njegov brat.

'Nasilni napad na Jarinju je organiziran i vođen osobno od Zvonka Veselinovića. Imamo snimke toga, a na Jagnjenici je vođen i organiziran od strane njegovog brata, i imamo snimke i toga', rekao je Drews. KFOR, prema riječima Drewsa, ima snimke dešavanja sa barikada, i zahvaljujući njima već se zna određeni broj ljudi koji je sudjelovao u organiziranju incidenata. Te snimke su proslijeđene Euleksu, koji blisko surađuje sa srpskim vlastima, prenosi B92.

Pročitajte i ovo Mario Banožić, ministar obrane Nema povlačenja Što je s hrvatskim vojnicima na Kosovu? Banožić otkrio ima li među ozlijeđenima u KFOR-u i Hrvata Neredi na Kosovu Ne staju napetosti Ispred općinske zgrade na Kosovu okupili se Srbi nasuprot vojnicima iz SAD-a, Italije, Poljske: Dodik osudio napad na "goloruki narod"

On je dodao da Veselinović nije imao sreće jer je pogođen gumenim metkom u vrat i da je, kako kaže, 'trenutno van igre'. Vojnici KFOR-a imali su dozvolu koristiti bojevu municiju u slučajevima nereda u Jagnjenici i na Jarinju, rekao je Drews u razgovoru za srpske medije. Drews tvrdi da su vojnici FOR-a identificirali osobe koje su koristile oružje protiv međunarodnih vojnika.

Veselinović je inače kontroverzni biznismen koji trguje naftom na Kosovu i njemu je razmještanje carinika iz Prištine najmanje pogodno, prenosi B92.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene