Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za trojicom se još traga

Iz rudnika u Kini spašeno 45 rudara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilačke ekipe izvukle su iz rudnika u središnjoj Kini 45 rudara, više od 36 sati nakon što su ostali zarobljeni.

Nakon potresa jačine 2,9 stupnjeva, koji se dogodio u četvrtak navečar, došlo je do eksplozije i odrona u rudniku u gradu Samenxia, pri čemu je poginulo 8 rudara. Sedam rudara spašeno je u petak, dok se za trojicom još traga. Četrnaest rudara uspjelo je pobjeći neposredno nakon nesreće, objavila je službena novinska agencija Xinhua.

Rudnik pripada Yima Coal Group, velikoj državnoj rudarskoj kompaniji u provinciji Henan.

Takve eksplozije i odroni događaju se kada slijeganje zemlje pritisne potporne zidove u rudniku i uzrokuje naglo oslobađanje velike količine energije.

Kineski rudnici ugljena su najopasniji na svijetu, iako se sigurnost poboljšala u posljednjih nekoliko godina nakon što su zatvoreni manji, ilegalni rudnici. Godišnji broj žrtava sada iznosi trećinu u odnosu na rekordnih gotovo 7.000 u 2002. godini. (Hina)

Pročitajte i ovo Američka obalna straža spasila tri brodolomca nakon tjedan dana na pustom otoku. Tri brodolomca Nasukali se na pustom otoku: Hranili se samo jednom namirnicom, a evo što ih je spasilo Slika nije dostupna Zarobljeni od subote Jedanaest zarobljenih rudara spašeno iz rudnika zlata

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene