Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u rudniku

Četiri mrtva i najmanje 57 rudara zatočeno u rudniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri rudara poginula su, a najmanje 50 ih se smatra nestalima nakon eksplozije u rudniku ugljena u središtu Kine, rekao je jedan dužnosnik rudnika u petak.

'Za sada su četiri rudara smrtno stradala, a 57 ih je blokirano u rudniku', rekao je glasnogovornik rudnika Qianqiu, u pokrajini Henan, koji pripada velikoj državnoj tvrtki Henan Yima Coal Mine Group. 'Intenzivno nastavljamo potragu', dodao je glasnogovornik. Drugi dužnosnik tvrtke je rekao da je spašeno sedam rudara, da u ostali lokalizirani i da su udvostručeni napori spašavanja.

Eksplozija je izazvala odron u rudniku u četvrtak navečer, objasnila je agencija Xinhua. Eksplozija je uslijedila nakon blagog potresa magnitude 2,9 u gradu Sanmenxia, gdje se nalazi rudnik. Za sada nije utvrđeno postoji li veza između dva događaja.

Ta nesreća je posljednja u rudarskoj industriji koja je i dalje naopasnija na svijetu i dogodila sa samo pet dan nakon eksplozije metana u kojoj je 29 rudara poginulo u južnoj pokrajini Hunan.

Prošle godine je u Kini poginulo 2.433 rudara, prema službenim podacima, ili 6 svakog dana. Ti podaci su vjerojatno bitno niži od stvarnih, tvrde nevladine organizacije. (Hina)

Pročitajte i ovo 13 rudara ostalo zatrpano u rudniku zlata u Rusiji - 1 Borba s vodom i stijenama Strašna nesreća u rudniku zlata: Dva dana u ruševinama zatrpano 13 rudara, ne zna se u kakvom su stanju Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) kilometar ispod površine Čak 39 rudara od nedjelje zarobljeno na dnu rudnika: Započeli težak uspon koji će trajati 10 sati

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene