Ronioci su u subotu spasili muškarca iz olupine prekrcanog tanzanijskog trajekta koji se u četvrtak prevrnuo na Viktorijinom jezeru u Tanzaniji, pri čemu je poginulo najmanje 207 osoba.

Galerija


Tijela i dalje plutaju oko broda za koji se procjenjuje da je u trenutku nesreće prevozio više od 300 ljudi. Državna televizija TBC objavila je kako je zasad broj mrtvih 207.

Vezani članci Miješalica Vozač miješalice pokušao izbjeći sudar pa svejedno izazvao kaos na cesti Tegljenje trajekta kojemu je jedan motor prestao raditi (Foto: Dnevnik.hr) Dok remorker tegli trajekt prema Splitu putnici krate vrijeme uz pjesmu i ples: "Valovi su veliki, put bi mogao potrajati i 20 sati"

Četiri ronioca mornarice u subotu ujutro su nastavila potragu u potonulom trajektu MV Nyerere nakon što su čuli zvukove koji su bili naznaka da ima još preživjelih. Izvukli su jednog muškarca iz preokrenutog broda koji je odmah odvezen u bolnicu. Stanje mu još nije poznato.

Predsjednik Tanzanije John Magufuli u petak je naredio uhićenje onih koji su odgovorni za potonuće. Deseci članova obitelji uz obalu su čekali informacije o svojim voljenima. Dopremljeni su lijesovi za žrtve izvučene s plovila udaljenog stotinjak metara od obale. "Trajekt se brzo preokrenuo i prekrio nas", otkrio je preživjeli Charles Ngarima. "Imao sam sreće što sam mogao plivati pod vodom, ne znajući u kojem smjeru idem".

Još jedna preživjela, Jennifer Idhoze, za nesreću krivi prenatrpanost broda. "Uspjela sam skočiti s trajekta. Tako sam preživjela", naglasila je. Brod se prevrnuo u četvrtak navečer u blizini sidrišta na Ukereweu, najvećem otoku na jezeru. (Hina)