Ronioci su u subotu spasili muškarca iz olupine prekrcanog tanzanijskog trajekta koji se u četvrtak prevrnuo na Viktorijinom jezeru u Tanzaniji, pri čemu je poginulo najmanje 207 osoba.

Galerija


Tijela i dalje plutaju oko broda za koji se procjenjuje da je u trenutku nesreće prevozio više od 300 ljudi. Državna televizija TBC objavila je kako je zasad broj mrtvih 207.

Vezani članci Sudar motora i auta Ovo se viđa samo u filmovima! Motociklist za dlaku izbjegao sigurnu smrt, pogledajte ovaj manevar! Policija na autocesti, ilustracija Teška prometna nesreća kod Svete Helene: U sudaru dva teretna vozila poginula jedna osoba

Četiri ronioca mornarice u subotu ujutro su nastavila potragu u potonulom trajektu MV Nyerere nakon što su čuli zvukove koji su bili naznaka da ima još preživjelih. Izvukli su jednog muškarca iz preokrenutog broda koji je odmah odvezen u bolnicu. Stanje mu još nije poznato.

Predsjednik Tanzanije John Magufuli u petak je naredio uhićenje onih koji su odgovorni za potonuće. Deseci članova obitelji uz obalu su čekali informacije o svojim voljenima. Dopremljeni su lijesovi za žrtve izvučene s plovila udaljenog stotinjak metara od obale. "Trajekt se brzo preokrenuo i prekrio nas", otkrio je preživjeli Charles Ngarima. "Imao sam sreće što sam mogao plivati pod vodom, ne znajući u kojem smjeru idem".

Još jedna preživjela, Jennifer Idhoze, za nesreću krivi prenatrpanost broda. "Uspjela sam skočiti s trajekta. Tako sam preživjela", naglasila je. Brod se prevrnuo u četvrtak navečer u blizini sidrišta na Ukereweu, najvećem otoku na jezeru. (Hina)