Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgora noć

VIDEO Spašen nakon 35 sati provedenih na otvorenom moru dok su oko njega plivali morski psi: "Bio je nasmrt preplašen"

Spašavanje Charlesa Gregoryja
Spašavanje Charlesa Gregoryja Foto: USCGSoutheast/Platforma X
Nakon 35 sati provedenih na otvorenom moru, spašen je 25-godišnji Charles Gregory. Mladića je za vrijeme pecanja iznenadila plima i uskoro se našao na otvorenom moru.

Charles Gregory (25) spašen je nakon što proveo oko 35 sati na otvorenom moru, udaljen gotovo 20 kilometara od obale Floride. Charles je rano ujutro otišao na pecanje, no nije se vratio pa se njegova obitelj zabrinula i prijavila nestanak.

Američka obalna straža rekla je 25-godišnji mladić spašen nakon što je iz zrakoplova uočen kako sjedi u svojem malom ribarskom čamcu.

Pročitajte i ovo Ilustracija u Slavoniji Vlak naletio na prazan automobil i iskliznuo iz tračnica: Uhićen mladi vozač

Mladić se pod brutalnim suncem Floride borio da ostane živ. Charles je pretrpio opekline meduze te je oko svojeg broda uočio morske pse, navodi njegov otac Raymond Gregory za CNN.

"Bio je nasmrt preplašen. Rekao je da je imao više razgovora s Bogom u tih 30 sati nego cijeli život", dodao je.

 

 

Na snimci spašavanja vidi se da mladić sjedi u potopljenom čamcu čiji je prednji dio uronjen ispod površine vode prije nego što je izvučen iz mora.

Sve je počelo u petak oko četiri sata ujutro kad je Charles otišao na pecanje. No, mladić nije očekivao plimu koja ga je udaljila od obale i nakon toga više se nije uspio vratiti.

Pročitajte i ovo OB Zadar Kap koja je prelila čašu Skandal u zadarskoj bolnici? "Medicinske sestre na društvenim mrežama objavljuju kako se alkoholiziraju u smjeni"

Charles je u svojim naporima da preživi pokušavao razne stvari. Uklonio je motor broda da bude lakši, skinuo je kupaće gaće da bi privukao pozornost obližnjih brodova i zrakoplova.

Noć je bila najgora

"Po noći je bio opečen od sunca i puhao je vjetar, rekao je da je vani u toj vodi strašno hladno", ispričao je otac i dodao da je Charles iscrpljen i dehidriran te da se otežano kreće, no da se očekuje da će biti dobro. 

"Na kraju dana, cijela pouka priče je - nikad nemoj odustati", rekao je otac, sretan što mu se sin vratio živ. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene