Skandal!

Fatalna Jovanka: Sovjetski vođa opijen rakijom htio poljubiti Titovu ženu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Osim što je htio poljubiti Jovanku Broz, sovjetski vođa htio je u ugovor o trgovini staviti klauzulu da će s Titom zameeniti suprugu i dati mu svoju.

Pokojna jugoslavenska prva dama Jovanka Broz šarmirala je brojne strane državnike. Bila je "umjetnica na diplomatskom parketu", a posebno je dobar dojam ostavila na Nikitu Hruščova, koji ju je pokušao poljubiti, piše Die Welt.

>> VIDEO 10.000 ljudi ispratilo Jovanku Broz: Pokopana uz pjesmu 'Bella Ciao'

Pogledaj i ovo Hayden Panettiere i Brian Hickerson (Foto: Profimedia) Što se događa s njom? Prijatelji se boje za život ponovno pretučene glumice koja i dalje ne želi otići od nasilnog partnera

Dogodilo se to 1955. godine, kada je Hruščov, tada predsjednik sovjetske Komunističke partije, prvi put posjetio Jugoslaviju.

Kako je pisao Spiegel još 1977. godine, Hruščov je na Brijunima, nakon nekoliko čaša šljivovice previše, pokušao poljubiti Jovanku u usta.

Nakon neuspjelog pothvata pozvao je svog stručnjaka za trgovinu Mikojana i u šaljivom mu tonu iznio naredbu: "Inzistiram na tome da se u naš novi ugovor o trgovini s Jugoslavijom ubaci klauzula u kojoj će stajati: 'Ugovor je ništavan ako maršal Tito ne pristane da svoju suprugu zamjeni za suprugu Nikite Hruščova, člana predsjedništva Vrhovnog sovjeta Sovjetskog Saveza.'" Nije poznato kako je Tito reagirao.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene