Vojislav Šešelj i Ivica Dačić (Foto: Arhiva/AFP)
Vojislav Šešelj i Ivica Dačić (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije i prvi potpredsjednik srpske vlade na lokalnim će izborima u općini nastupiti zajedno s radikalima Vojislava Šešelja.


Na zajedničkoj listi tako će zajedno nastupiti Dačićeva Socijalistička partija Srbije, Šešeljeva Srpska radikalna stranka i Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, javlja Blic.

Vezani članci Slika nije dostupna Vučić: Odluka o Šešelju nemoralna; Dačić: Skandalozno i perfidno Slika nije dostupna 'Hrvatska je haške optuženike dočekala kao heroje, a mi Šešelja nismo'

"Možžda se ponekad nismo slagali, ali jedno je sigurno - nikada nismo bili izdajnici", rekao je Dačić na današnjem predstavljanju koalicije objašnjavajući što je povezalo dvije stranke vlasti i jedne oporbene za zajednički nastup na lokalnim izborima.

Dačić je rekao da su ti izbori i važni zbog potrebe jačanja "domoljubnog bloka", jer, kako je primijetio, sve je više onih koji žele destabilizirati Srbiju i regiju.

Šešelj se složio s tim i dodao da bi bila dobra i neka šira domoljubna koalicija na nacionalnim izborima.

Marković Palma poručio je pak kako je "Šešelj razbio Haag kao zvečku" te da tamo nije ni suđeno Šešelju, već Srbiji. Šešelj je, kaže Marković, u Haagu obranio Srbiju