Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima čvrsto stajalište

Ivanka Trump iznenadila sve: "Razdvajanje djece migranata od roditelja bio mi je jedan od najgorih trenutaka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivanka Trump ogradila se od oštrog govora svojega oca na temu imigracija i medija.

Više od 2500 djece migranata odvojenih od svojih roditelja, a koji su ilegalno ušli u Sjedinjene Države, bio je "jedan od najgorih trenutaka" koje je doživjela od dolaska u Bijelu kuću, rekla je Ivanka Trump, kći predsjednika, ali i njegova bliska savjetnica.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

"Imam jako čvrsto stjalište o tome i oštro se protivim razdvajanju obitelji", naglasila je na konferenciji koju je organizirala stranica Axios u Washingtonu.

Međutim, Ivanka Trump je dodala: "Imigracija je iznimno složena tema" i nastavila "Kći sam imigrantice", rekla je o svojoj majci Ivani koja je odrasla u tadašnjoj Čehoslovačkoj. "No, živimo u pravnoj državi i moramo jako paziti da ne ohrabrujemo ponašanje koje dovodi djecu u opasnost", smatra Ivanka Trump.

Suočen sa skandalom, američki predsjednik napravio je korak unazad po tom pitanju krajem lipnja i ustvrdio da su na to utjecale njegova supruga i kći.

U još jednom distanciranju od oca, Ivanka Trump izjavila je u četvrtak da novinare ne smatra "neprijateljem naroda", a upravo se tim izrazom koristi njezin otac u učestalim napadima na medije. U četvrtak navečer predsjednik Trump opet se obrušio na novinare nazivajući ih "strašnim" i "užasnim" osobama.

Ivanka Trump, koju njezin otac javno obožava i ona je preuzela ulogu "Prve kćeri", a sa suprugom Jaredom Kushnerom čini tandem savjetnika u Bijeloj kući, budila je ispočetka nade u demokratskim krugovima koji su je smatrali Njujorčankom umjerenih stajališta s brojnim prijateljima iz naprednih krugova. Međutim, demokrate je razočarala Ivankina šutnja na brojne kontroverzne poteze koje je povlačio njezin otac predsjednik.

Jedini signal neslaganja dosad bila je napadna odsutnost Ivanke Trump i Jareda Kushnera iz ružičnjaka Bijele kuće u trenutku kada je predsjednik u lipnju 2017. objavio da se SAD povlači iz međunarodnog Pariškog sporazuma o klimi.

U intervjuu je Ivanka Trump rekla da "strastveno voli posao koji obavlja u Bijeloj kući. Krajem srpnja zatvorila je svoju tvrtku proizvodnje odjeće i modnih dodataka. Na pitanje kani li svoj radni vijek nastaviti u Bijeloj kući Ivanka Trump je odgovorila je "to je vrlo vjerojatno". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene