Urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović u Izvanrednim je vijestima komentirala prosvjede u Beogradu tijekom kojih su prosvjednici upali u zgradu RTS-a, nacionalne srpske televizije.

Galerija


"Prosvjedi se događaju svugdje našem okruženju - u Banjoj Luci, u Tirani, u Podgorici u Skoplju i sada u Srbiji. Cijeli proces je započeo dolaskom Vučića na vlast i taj kontekst nije slučajan.

Vezani članci Ivana petrović o naglascima summita (Foto: Dnevnik.hr) Berlinski proces: "Proširenja EU-a do daljnjeg neće biti, a Sjevernoj Makedoniji učinjena je velika nepravda" Ivana Petrović donosi detalje o Plenkovićevom posjetu Poljskoj (Foto: Dnevnik.hr) Komentar Ivane Petrović: "Hrvatska bi trebala voditi politiku malih poteza, a ne velikih ambicija"

Što se tiče ulaska prosvjednika u zgradu RTS-a, Vučić kontrolira sve medije u Srbiji je u nezavidnoj situaciji jer nije ispunio što je dogovorio s Kosovom.

Njegov ugled u međunarodnoj zajednici je u padu, ne može raspisati izbore i događa se to da on na neki način ce pokušati iskoristiti situaciju i reći ja ne mogu ništa, blokiran sam imam prosvjednike nisam u mogućnosti ništa...

Opozicija nema prostor u srpskim medijima i nastoji se prikloniti prosvjednicima. Tu pribrajam i Obradovića koji je ušao i izbačen je vani jer oni ne žele nikoga od njih. Situacija je duboko povezana s politikom i preslagivanjem karata u regiji.

Moramo se pitati kome odgovara promjena, a kome status quo

Ovo je klasičan obrazac pokušaja rušenja starih elita na ovim prostorima. To ne odgovara Rusima, njima status quo odgovara. Iza prosvjeda ne stoji Moskva, ali je moguće da iza njih stoje London ili Berlin.

Mislim da se iz ovog može izroditi svašta", izvijestila je Petrović.