Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija u šoku zbog plakata protiv anoreksije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plakati anoreksicne djevoje koji su se pojavili u nekim gradovima Italije i na stranicama listova šokirali su mnoge. Cuveni talijanski fotograf Oliviero Toscani, koji je svijet vec šokirao sa svojim slikama za tvrtku Benetton, sada je izazvao polemiku sa slikom kojom tvrtka Nolita želi podignuti uzbunu oko anoreksije.

Na slici se vidi gola Isabelle Caro, koja ima samo 31 kilogram, uglavnom kostiju. U tjednu mode u Milanu ta je slika posebno impresionantna, jer razbija mit o ljepoti u mršavosti. Isabelle Caro je francuska manekenka i pristala je snimiti se gola, a fotograf Oliviero Toscani je slikom pokazao su realnost te bolesti. 

Pročitajte i ovo Misteriozni plakat tata Damir Misteriozni plakat osvanuo uz zagrebačku cestu: "Sine, javi se..." HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen"

Isabela je izjavila kako se godinama 'skrivala' iz odjeće, ali je sada odlucila pokazati se golom, premda je svijesna kako izgled njezina tijela izaziva gnušanje. 

Toscani kaže kako je kao reporter samo bio svjedokom vremena u kojem zivimo, te drzi kako moda nije odgovorna za anoreksiju, možda su odgovorniji mediji, a posebno televizija, koji prikazuju djevojke kao model uspijeha. 

Talijanska ministrica zdravlja Livia Turco uputila je pismo tvtki
koja je objavila plakate pohvalivši inicijativu jer može biti od
velike koristi u borbi protiv bolesti. Modni kreator Giorgio Armani
drži kako su takve oštre kampanje korisne, te kako bi htio upoznati djevojku sa slike kao bi shvatio razloge koje su je dovele do anoreksicnosti. 

Istog su mišljenja stilisti Dolce i Gabbana koji kažu kako konačno netko kaže istinu o anoreksiji, koja "nije problem mode,
vec psihijatrijski problem".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene