Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Katastrofa bez presedana"

VIDEO Italija se bori s požarima na Sardiniji: Od Europe zatražili kanadere, evakuirane stotine ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija je u nedjelju od europskih zemalja zatražila da joj pošalju zrakoplove za gašenje požara da bi ugasila požare koji su zahvatili dijelove Sardinije, zbog čega su evakuirane stotine ljudi.

Talijanski ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio objavio je na Facebooku da je civilna zaštita uputila taj zahtjev te da je zahvalan za pomoć koja je već poslana.

"Dva su kanadera na putu iz Francuske, na čemu službeno zahvaljujem", rekao je Di Maio.

Požari su zahvatili provinciju Oristano u središnjoj zapadnoj regiji talijanskog otoka te spalili tisuće hektara, usmrtili životinje i oštetili imanja.

Nema izvješća o stradalima ili ozbiljno ozlijeđenima, no talijanska novinska agencija ANSA objavila je da je u nedjelju 400 ljudi evakuirano iz svojih domova, nakon što je približno isti broj otišao u noći sa subote na nedjelju.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti A3 - 1 TEŠKA NESREĆA Šokantno svjedočanstvo preživjelog: "Mi koji smo bili u gornjem dijelu autobusa dobro smo prošli, ali oni koji su bili dolje... To je bio pravi masakr"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konačnu riječ ima BiH Hrvatska opet zatražila izručenje braće Mamić, ovog puta zbog podmićivanja osječkih sudaca

Sedam zrakoplova za gašenje požara gasilo je vatru na području Oristana u nedjelju, navela je civilna zaštita, ali su vrući jugozapadni vjetrovi zakomplicirali gašenje.

Christian Solinas, predsjednik sardinske regije, opisao je požare kao "katastrofu bez presedana".

Rekao je da nije moguće odrediti pune razmjere štete, no rekao je da će zatražiti od premijera Marija Draghija da osnuje fond za oporavak u svrhu pošumljavanja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene