Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra progutala kuću

VIDEO Požari haraju Italijom, odnijeli još dva života: "Danas je prioritet ugasiti ovaj pakao"

U požarima koji nastavljaju harati Italijom živote su u srijedu izgubila dvojica umirovljenika, prenose mediji.

Jedan je muškarac poginuo u svojoj kući u selu Grotteria u južnoj talijanskoj regiji Kalabriji, izvijestila je u srijedu novinska agencija ANSA.

U samo nekoliko minuta, vatra je okružila kuću i zarobila ga unutra, prenosi ANSA.

"Još jedna žrtva požara", napisao je lokalni gradonačelnik u Kalabriji Giuseppe Falcomatà na svom Facebook profilu.

"Kilometri i kilometri zelene površine neprestano gore, prijete i stoljetnim bukovama u Nacionalnom parku Aspromonte", napisao je Falcomatà i dodao da se u gašenje aktivirala i vojska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna problem i visoke temperature Požari i dalje haraju Mediteranom, žrtve se zbrajaju, stanovnici očajni: "Gubimo našu povijest, naš identitet se pretvara u prah, naša duša gori"

"Danas je prioritet ugasiti ovaj pakao. Ali od sutra će nam netko morati objasniti zašto je došlo do potpunog nedostatka preventive, zašto se ovo dogodilo, ako postoje dostupni resursi... od sutra tražimo odgovore. Sada radimo u tišini, i poštujemo one koji danima dišu dim i gutaju znoj i suze", napisao je Falcomatà.

Drugi je muškarac poginuo kada je požar velikom brzinom poharao njegovo imanje u mjestu Cardeto, izvijestila je ANSA.

Kalabrija je trenutno požarima najpogođenija talijanska regija, te je njezina vlada u srijedu navečer odlučila od Rima zatražiti proglašenje izvanrednog stanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dolazi i pomoć Požari haraju Balkanom: Sjeverna Makedonija proglasila izvanredno stanje, u Crnoj Gori požar zahvatio poznati park

Diljem Italije, nastavljaju se izrazito visoke temperature. Prema agenciji ANSA, u srijedu je u Sirakuzi na Siciliji izmjerena temperatura od 48,8 stupnjeva Celzijusa što, ukoliko bude potvrđeno, premašuje raniji toplinski rekord u Europi. Meteorolozi najavljuju rast temperature u Rimu, Palermu i Bariju do 38 stupnjeva Celzijusa.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene