Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opstanak Berlusconija

Italija: Postignut dogovor vladajuće koalicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladajuća talijanska koalicija postigla je dogovor o reformama mirovinskog sustava uoči summita Europske unije koji će se održati u srijedu, ali važni koalicijski čelnik kaže da je i dalje pesimističan u vezi s budućnošću talijanske vlade.

Umberto Bossi, čelnik Sjeverne lige čija je potpora presudna za opstanak vlade premijera Silvija Berlusconija, kaže da EU mora odlučiti jesu li dogovorene reforme dovoljne. 'Na kraju smo našli način. Sad ćemo vidjeti što EU kaže', rekao je Bossi novinarima.

Na pitanje je li i dalje sumnjičav u vezi s izgledima da vlada preživi spor o ekonomskim reformama koje zahtijevaju čelnici eurozone, Bossi je odgovorio: 'I dalje sam pesimističan'.

Čelnici EU-a pod vodstvom njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja traže od Berlusconija da do srijede i EU-ova summita u Bruxellesu podastre čvrste planove poticanja rasta i smanjivanja golema talijanskog duga.

Hitan sastanak vlade u ponedjeljak navečer završio je bez dogovora jer su Berlusconijevi koalicijski partneri iz Sjeverne lige odbili podizanje dobi za umirovljenje sa 65 na 67 godina. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi - 1 ima leukemiju 86-godišnji Silvio Berlusconi izašao iz bolnice nakon šest tjedana Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene