Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija planira uzeti otiske prstiju i romske djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijansko ministarstvo unutarnjih poslova planira unatoč kritikama popisati sve Rome koji žive u naseljima diljem Italije i uzeti im otiske prstiju, uključujući i djecu.

Plan o uzimanju otisaka prstiju, prihvaćen u sklopu vladine kampanje borbe protiv uličnog kriminala, doživio je snažne kritike iz zemlje i inozemstva, ali je ministar Roberto Maroni u razgovoru objavljenom jučer najavio da se od plana neće odustati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Italija će od 2010. godine svima uzimati otiske prstiju Slika nije dostupna Datoteka otisaka prstiju za strance?

Maroni je rekao da ta mjera nije diskriminatorska, te da je ona usmjerena na dobrobit "mnoge djece koja žive u teškim uvjetima". On je naglasio da će predstavnici Crvenog križa biti prisutni prilikom uzimanja otisaka prstiju kako bi se osigurala ljudska prava Roma.

Zabrinutost planom talijanske vlade izrazili su Europska komisija i UNICEF, a oporbeni lijevi centar ocijenio je da je riječ o neprihvatljivom i neciviliziranom prijedlogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene