Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U središtu polemika

Italija: Ministar podnio ostavku nakon 15 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski ministar za federalna pitanja Aldo Brancher, koji je na tu dužnost imenovan prije petnaest dana i u tom se razdoblju našao u središtu političkih polemika, najavio je neopozivu ostavku.

Brancher je bliski suradnik premijera Silvija Berlusconija i njegova saveznika Umberta Bossija, predsjednika Sjeverne Lige, a oporba sumnja da je svoju nominaciju ministra bez portfelja iskoristio da bi izbjegao suđenje u jednome slučaju korupcije.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

>> Zbog rasipnosti dva francuska državna tajnika dala ostavku

Kako je objavio milanski sud, Brancher i njegova supruga su u razdoblju između 2001. i 2005. protuzakonito primili više od milijun eura od Banco Popolare Italiana kako bi toj banci, zahvaljujući političkim i ostalim vezama, pomogli da ponovno kupi Banco Antoveneta prekršivši tržišna pravila. Berlusconiju, smatraju promatrači, Brancherova odluka odgovara, jer je njegov slučaj naškodio njegovoj, otprije podijeljenoj vladi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene