Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanski ministar za federalna pitanja Aldo Brancher, koji je na tu dužnost imenovan prije petnaest dana i u tom se razdoblju našao u središtu političkih polemika, najavio je neopozivu ostavku.


Brancher je bliski suradnik premijera Silvija Berlusconija i njegova saveznika Umberta Bossija, predsjednika Sjeverne Lige, a oporba sumnja da je svoju nominaciju ministra bez portfelja iskoristio da bi izbjegao suđenje u jednome slučaju korupcije.

>> Zbog rasipnosti dva francuska državna tajnika dala ostavku

Vezani članci Mario Zovak Šok u KBC-u Sestre milosrdnice - Zovak podnio ostavku na mjesto ravnatelja: "Svjedoci smo kriznih situacija koje KBC prolazi..." Trump i Pruitt (Foto: AFP) Kontroverzni ministar okoliša podnio ostavku, Trump pozdravio "izvanredan rad"

Kako je objavio milanski sud, Brancher i njegova supruga su u razdoblju između 2001. i 2005. protuzakonito primili više od milijun eura od Banco Popolare Italiana kako bi toj banci, zahvaljujući političkim i ostalim vezama, pomogli da ponovno kupi Banco Antoveneta prekršivši tržišna pravila. Berlusconiju, smatraju promatrači, Brancherova odluka odgovara, jer je njegov slučaj naškodio njegovoj, otprije podijeljenoj vladi. (Hina)