Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražitelji su pronašli komad kosti u dvorištu do kuće Phillipa Garrida, monstruma koji je optužen za otmicu, silovanje i 18-godišnje zatočavanje Joycee Lee Dugard, nastavljajući s istragom o tome da li je on bio umiješan i u druge zločine, poput serijskih ubojstava prostitutki u 90-im godinama prošlog stoljeća.


Neidentificirana kost pronađena u dvorištu Damona Robinsona, Garridovog prvog susjeda, rekao je američkim medijima glasnogovornik šerifovog ureda. Garrido je inače živio na tom posjedu, dok se brinuo za njegovog prijašnjeg vlasnika, dodao je glasnogovornik. 'Kost smo dali na daljnju analizu. Zasad ne znamo radi li se ljudskoj ili kosti životinje', zaključio je.

Vezani članci Jadranka Kosor Kosor se prisjetila teškog djetinjstva i ponovila kako ju je očuh pokušao zlostavljati: "Rekla sam majci ili on ili ja" Policija u Njemačkoj, ilustracija Srbin (30) osuđen za sedmerostruko silovanje u Njemačkoj: Njegova najmlađa žrtva imala je 14 godina

>> Jayceejin otmičar oteo još tri djevojčice?

58-godišnji Garrido i njegova 55-godišnja supruga Nancy uhićeni su prošlog tjedna i optuženi za silovanje i otmicu Joycee Lee Dugard, dok je imala samo 11 godina. Dugard je punih 18 godina bila njihova zatočenica i Garridu je rodila i dvije kćeri. Policija koristi i pse tragače za ljudskim ostacima i kostima, nastavljajući s istragom kojoj je cilj ustanoviti da li je Gerrido na neki način povezan s ubojstvima prostitutki prije više od deset godina.

Gerrido: Fantaziram o silovanju

Gerrido je i puno prije otmice Joycee Lee Dugard bio osuđivan za otmicu, a Associated Press piše kako je on prije čak 30 godina, odnosno 1977. godine, na suđenju za otmicu priznao uistinu šokantne stvari o sebi. Tad je rekao kako je obožavao promatrati djevojčice u dobi od sedam do 10 godina života te kako im se volio i pokazivati. Na tom suđenju priznao je i kako je kokain i LSD koristio kao seksualni stimulans te kako je često znao masturbirati u javnosti, poput osnovnih i srednjih škola, pogotovo promatrajući maloljetne djevojčice.

'Fantaziram o silovanju, o toj seksualnoj stvari, koja me u potpunosti obuzela i koja me natjerala da to napravim. Jednostavno si ne mogu pomoći', priznao je na suđenju daleke 1977. godine Gerrido, koji je i osuđen za otmicu i silovanje žene i zbog čega je proveo 10 godina u kanzaškom zatvoru Leavenworth. Uvjetno je pušten 1988. godine, a samo tri godine kasnije, Gerrido je oteo 11-godišnju Dugard.