Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija potvrdila

Istraga gotova: Slučaj 'dječaka iz balona' je prijevara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Incident sa 'dječakom u balonu' je prijevara, što je sada službeno nakon što je završila policijska istraga.

Šerif Jim Alderden je okupljenim novinarima rekao kako je bračni par Heene svim pripremio samo dobar show. 'Utvrdili smo da se radi o prijevari i vjerujemo kako imamo dokaz koji će pokazati da je sve to bila namještaljka', rekao je šerif. Policija tvrdi da su namjerno lagali u petak kako nemaju razloga sumnjati da se radi o prijevari radi uspjeha istrage. Kažu sada da je sve bilo jasno kada je 6-godišnji Falcon izjavio da se skrivao na tavanu jer su mu roditelji rekli da 'napravi to za show'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti mu zatvor Otac priznao krivnju u aferi 'balon' Slika nije dostupna Potvrdila majka Majka priznala prijevaru: Bila je to ideja mog supruga

>> Očekuje se optužnica protiv oca 'dječaka iz balona'

Saga dječaka Falcona Heenea počela je u četvrtak kada je započela potraga za njim. Naime, njegovi su roditelji vlastima prijavili da im je sin nestao i da se najvjerojatnije nalazi u meteorološkom balonu koji je odletio iz njihova dvorišta. Ubrzo se saznalo da se dječak nalazi na tavanu i, prema njegovim riječima, skrivao se od oca. No, kada je obitelj davala intervju dječak je rekao da se radilo 'samo o showu', a na pitanja o tome je li slučaj bio namješten dva puta povratio je pred kamerama, što je izazvalo sumnje u to da su zbog samopromocije roditelji sakrili dječaka na tavan, a potom prijavili nestanak.

Policija pretražila kuću

Jedinu optužnicu koju vlasti, prema pisanju CNN-a, mogu podići je lažno prijavljivanje vlastima. ‘Razgovarat ćemo s federalnim vlastima da vidimo postoji li još mogućnosti za primjerene optužnice na federalnoj razini, od ovoga što mi možemo učiniti lokalno’, dodaje Alderdon.

Nekoliko sati nakon što je priopćena da će protiv Richarda Heeneja biti podignuta optužnica , zamjenici šerifa I detektivi ušli su u kuću obitelji Heene. Glasnogovornica policija nije željela reći kojim je povodom policija bila u kući Heenovih, ali američki mediji su nagađali kako se radi o pretrazi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene