Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istočna Bosna: Potvrđeno postojanje još jedne masovne grobnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručni tim Povjerenstva za nestale osobe Federacije Bosne i Hercegovine pronašao je u petak posmrtne ostatke još dvije osobe u špilji kod mjesta Sjemeč u općini Rogatica u istočnoj Bosni čime su potvrđene pretpostavke kako se na toj lokaciji nalazi još jedna masovna grobnica.

Kako su prenijeli lokalni mediji, novi skeletni ostaci pronađeni su nakon što su uklonjene naslage otpada nabacanog u špilju ali i nekoliko eksplozivnih naprava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stravični detalji zločina 'Kad su išli na stratište bacali su slike i adrese' Slika nije dostupna Iz masovne grobnice u istočnoj Bosni ekshumirani ostaci 308 tijela

Početkom tjedna u špilji kod Sjemeča otkriveni su skeletni ostaci četiri osobe no tada se nije moglo sa sigurnošću tvrditi je li riječ o masovnoj grobnici.

Brojne bošnjačke obitelji protjerane s područja Rogatice i Višegrada još uvijek tragaju za posmrtnim ostacima oko 200 srodnika koje su 1992. pripadnici srpskih postrojbi zarobili te potom odveli i najvjerojatnije pobili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene