Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stručni tim Povjerenstva za nestale osobe Federacije Bosne i Hercegovine pronašao je u petak posmrtne ostatke još dvije osobe u špilji kod mjesta Sjemeč u općini Rogatica u istočnoj Bosni čime su potvrđene pretpostavke kako se na toj lokaciji nalazi još jedna masovna grobnica.


Kako su prenijeli lokalni mediji, novi skeletni ostaci pronađeni su nakon što su uklonjene naslage otpada nabacanog u špilju ali i nekoliko eksplozivnih naprava.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Novi crni rekord unatoč strogim mjerama: Susjedi bilježe najveći broj zaraženih od izbijanja epidemije Posječene masline - 1 Lopovi ukrali masline stare i do stotinu godina! Uzimaju ih za ukras, a za sobom osim rupa u zemlji, ostavljaju ogromnu novčanu štetu

Početkom tjedna u špilji kod Sjemeča otkriveni su skeletni ostaci četiri osobe no tada se nije moglo sa sigurnošću tvrditi je li riječ o masovnoj grobnici.

Brojne bošnjačke obitelji protjerane s područja Rogatice i Višegrada još uvijek tragaju za posmrtnim ostacima oko 200 srodnika koje su 1992. pripadnici srpskih postrojbi zarobili te potom odveli i najvjerojatnije pobili.