Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Ispitani policijski nasilnici u Mostaru: Prijeti im pet godina zatvora za premlaćivanje mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojicu policijskih nasilnika, koji su prije deset dana pretukli mladića u središtu Mostara, ispitali u utorak u tome gradu pripadnici Federalne uprave policije, a županijsko tužiteljstvo ih tereti za zlostavljanje u službi zbog čega mogu biti osuđeni na oet godina zatvora.

Policijski djelatnici Armin Vrače i Jusuf Penava dali su iskaz u prostorijama Federalne uprave policije koju je županijsko, hercegovačko-neretvansko tužiteljstvo angažiralo za provođenje dijela istrage.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

Županijski tužitelj Spomenko Jukić potvrdio je medijima da je formirao kazneni predmet zbog policijskog nasilja te da uskoro očekuje izvješće Federalne uprave policije nakon čega će odlučiti o poduzimanju daljnjih koraka.

“Izvješće još nije dostavljeno jer se očekuju još određeni podaci. Očekujem da će policijski izvještaj biti uskoro dostavljen”, rekao je Jukić. Dodao je kako će nakon toga saslušati policajce Vraču i Penavu. Njima se na teret stavlja kazneno djelo zlostavljanja u službi zbog čega, ako budu osuđeni mogu dobiti zatvorsku kaznu od tri mjeseca do pet zatvora.

Policijski djelatnici Armin Vrače i Jusuf Penava suspendirani su odmah nakon što je objavljen video zapis kako premlaćuju Slavena Barišića u središtu Mostara, iako se on uopće nije opirao.

Zbog ovoga policijskog nasilja održani su prosvjedi, a Vlada Hercegovačko-neretvanske županije naložila je hitno imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja policije u županiji, ali i drugih policijskih tijela kako bi protiv njih mogao biti pokrenut i stegovni postupak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene