Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Afganistanu uhićeni islamski ekstremist rođen u Njemačkoj upozorio je na moguće terorističke napade u Njemačkoj i susjednim zemljama, izvijestili su mediji.


Tjednik Der Spiegel objavio je da je 36-godišnji muškarac, identificiran kao Ahmad S., na napade upozorio tijekom ispitivanja u vojnom zatvoru vojske SAD-a u Bagramu. List dodaje da njemačka vlada ispituje njegovo svjedočenje.

Vezani članci Slika nije dostupna Dvije godine zatvora zbog ubojstva hrčka Slika nije dostupna Jandroković u SAD-u zbog Afganistana

Ahmad S. osumnjičen je da pripada Islamskom pokretu Uzbekistana, militantnoj islamističkoj skupini za koju se smatra da je provela napade na snage NATO-a koje djeluju u Afganistanu.

Dužnosnici njemačke vlade potvrdili su da su u kontaktu s vlastima SAD-a kako bi osumnjičenom muškarcu pokušali ponuditi konzularnu pomoć.

Der Spiegel je izvijestio da je muškarac, koji ima dvojno njemačko i afganistansko državljanstvo, u ožujku 2009. putovao u regiju, na granicu Afganistana i Pakistana u logor za obuku militanata.

Ahmad S. je imao kontakte s džamijom Taiba u Hamburgu u koju su dolazili i organizatori napada 11. rujna 2001. godine, napisao je list. Tu su džamiju hamburške vlasti zatvorile prošlog mjeseca. (Hina)