Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

ISIS šifriranom porukom provocira svijet na kraju svojeg najnovijeg gnusnog propagandnog videa, koji prikazuje teroriste odgovorne za pokolj u Parizu.


Najnoviji video takozvane Islamske države u produkciji njihove propagandne kuće Al-Hayat, prikazuje teroriste odgovorne za pokolj u Parizu i njihove "posljednje riječi", prije nego li su sproveli nezapamćeni teroristički napad u Francuskoj, u kojem je ubijeno 130 nedužnih civila, u studenom 2015. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna NOVA DRAMA U PARIZU Pucnjava u ulici u sjevernom dijelu grada Slika nije dostupna BELGIJSKI MEDIJI Ovo je 'mastermind' napada na Pariz

No možda i najbitnija stvar u tom videu nisu krvoločne poruke pariških napadača, već poruka šifrirana pomoću PGP (Pretty Great Privacy) softwarea za šifriranje i dešifriranje poruka, emailova i drugih podataka, prenosi Daily Record.

Njome, čini se, ISIS provocira svijet da pokuša dešifrirati PGP poruku poslanu 16. studenoga 2015. i u kojoj bi se trebale naći informacije o idućoj meti terorističkog napada nakon Pariza.

"Mislim da ono što ćemo otkriti jest da ti ljudi komuniciraju pomoću tih aplikacija za šifriranje, tog komercijalnog šifriranja, koje je vrlo teško ili gotovo nemoguće vlastima za probiti", rekao je bivši zamjenik direktora CIA Michael Morell, ubrzo nakon masakra u Parizu.

U svemu tome, navodno im je indirektno pomogao i Edward Snowden sa svojim podacima koje je pustio u javnost i koji su otkrili kako SAD prikuplja podatke o militantima. Istraživanje koje je proveo Recorded Future pokazuje da su džihadisti ISIS-a i Al-Kaide počeli koristiti tri najveća alata za šifriranje poruka tri do pet mjeseci nakon što je Snowden pustio povjerljive podatke NSA o praćenju građana i militanata u javnost.

U samom spomenutom videu, jedan od pariških krvnika, Sammy Amimour (28), bio je poznat obavještajnim službama, a borio se i u Jemenu. Među njegovim krvoločnim porukama, našla se i jedna direktno upućena Parizu, koja se ispostavila istinitom.

"Uz Allaha, borit ćemo se protiv vas, uz Allahovu volju, u srcu Pariza i na uglu Eiffelovog tornja", riječi su Amimoura u navedenom propagandnom videu.

Na kraju, video prikazuje londonske znamenitosti, britanske borbene zrakoplove i Davida Camerona, uz riječi: "Tko god stoji u redovima nevjernika bit će metom naših mačeva i past će ponižen."