Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadači su pripadali njima

ISIS prvi put napao na američkom teritoriju: 'Ameriko, ono što slijedi bit će još gore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Dallasu, u kojem su ubijena dva napadača.

BBC prenosi da je ISIS preuzeo odgovornost za napad i pucnjavu na izložbi karikatura proroka Muhameda kod Dallasa koju je organizirala protuislamistička udruga.

Pročitajte i ovo Geert Wilders Obećao neutralnost Još jedna pobjeda nizozemskih desničara: Zastupnik iz stranke Geerta Wildersa izabran za predsjednika parlamenta Geert Wilders, novi premijer Nizozemske Neka nova država? Nizozemski Donald Trump neće tako lako formirati Vladu, na koje kompromise će morati pristati?

Pripadnici zloglasne skupine ISIS oglasili su se na radijskoj postaji Al Bayan gdje se moglo čuti kako su 'dvojica vojnika kalifata' izvela nedjeljnji napad te najavili još napada u budućnosti, piše Time.

"Ameriko, ono što slijedi bit će još teže i još gore. Vidjet ćete koliko će vam zala učiniti vojnici kalifata, dao Bog"

Podsjetimo, napad se dogodio u nedjelju oko sedam sati navečer na parkiralištu centra Curtis Cuvell u predgrađu Dallasa Garlandu. Geert Wilders, kontroverzni nizozemski političar i antislamist koji je na listi za odstrel džihadista, bio je među govornicima na izložbi.

Dva napadača ubijena na natjecanju u karikaturama proroka Muhameda

Teksaška policija je u razmjeni vatre ubila obojicu napadača. Naoružani muškarci su se pred kraj izložbe automobilom dovezli pred centar i zapucali na zaštitara pogodivši ga u nogu, a policijaci koji su se tamo zatekli uzvratili su i ubili obojicu napadača.

Zaštitar je obrađen u bolnici i pušten, kažu u policiji dodajući da nitko drugi nije ranjen. Većina posjetitelja izložbe bila je u centru i nije bila svjesna što se vani događa, dok policajci nisu ušli i rekli da ostanu unutra.

Ovo je prvi napad na američkom tlu za koje je samoproglašena Islamska država preuzela odgovornost. Do sada su za terorističke napade u SAD-u bili optuživani pripadnici Al Quaide.

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene