Poruku kojom se prijeti ubojstvom jordanskog pilota navodno je pročitao također zatočeni japanski novinar Kenji Goto.


Islamska država (IS) ponovno je zaprijetila da će pogubiti jordanskoga pilota kojega drži u zatočeništvu, ne bude li Iračanka koja se nalazi u jordanskom zatvoru zbog sudjelovanja u napadu u Amanu 2005. puštena u četvrtak do zalaska sunca, navodi se u poruci koju je navodno pročitao japanski novinar koji se isto nalazi u zatočeništvu IS-a.

Vezani članci Angelina Jolie i Clint Eastwood Priča o stravičnim otmicama i ubojstvima dječaka ostala bi neispričana da se slučajno nije našla u pravim rukama Poreč bez plastike! - 3 Prvi veliki grad koji je rekao zbogom plastici: "Cilj nam je bio utjecati na ljude da uopće na stvaraju otpad"

Nova prijetnja, na koju su upozorile američke službe, objavljena je na društvenim mrežama koje se povezuju s IS-om. Japanski premijer Shizo Abe potvrdio je da je njegova vlada upoznata s postojanjem nove poruke te da provjerava njezinu autentičnost. 'Velika je vjerojatnost da je to doista glas Kenjija Gota', rekao je glasnogovornik japanske vlade Yoshihide Suga.

Jordan će udovoljiti zahtjevu IS-a: Predat će im opasnu Iračanku

'Učinit ćemo sve kako bismo što prije postigli oslobađanje japanskoga državljanina', naglasio je Abe. 'U ovim teškim okolnostima pozvali smo jordansku vladu na suradnju', dodao je.

Snimka je objavljena nekoliko sati nakon isteka prvoga ultimatuma u kojemu je IS tražio puštanje Iračanke. IS želi razmijeniti Gota za Iračanku koja je u Jordanu osuđena na smrt zbog sudjelovanja u nizu napada 2005.

Emotivna molba majke: 'Molim vas, spasite mog sina'

To bi rješenje bilo zadovoljavajuće za Tokio, no teško bi bilo prihvatljivo jordanskoj vlasti i javnosti. Jordan je poručio da je spreman pustiti Iračanku, ali za uzvrat želi jamstvo da će i pilot biti pušten. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook