Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fanatici u akciji

TAJNA LAPTOPA S. ABDESLAMA Otkriveno koga teroristi ISIL-a žele napasti na Euru u Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teroristi Islamske države planiraju napasti engleske navijače na Europskom nogometnom prvenstvu koje u Francuskoj počinje sljedećeg mjeseca.

Otkrivaju to podaci pronađeni na laptopu jednog od napadača na Pariz, Salaha Abdeslama. ISIL je, prema njima, planirao izvesti napad u Marseillesu 11. lipnja prije nogometne utakmice između Engleske i Rusije.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Slika nije dostupna Egzodus džihadista u zemlje rođenja Maroko postaje nova baza Islamske države? Stotine terorista povratnika nova prijetnja na europskom pragu

Plan je terorista izvesti napad uz pomoć bombaša samoubojica naoružanih kalašnjikovima, pa čak i dronovima koji su trebali nositi kemijsko oružje.

Među podacima na računalu nalaze se i fotografije te se spominje luka u Marseillesu gdje će se 11. lipnja engleski navijači okupljati prije utakmice protiv Rusije.

'Abdeslama smo uhvatili, ali još je mnogo fanatika koji bi mogli napasti. Navijači Engleske i Francuske su očekivane mete jer je riječ o zemljama koje bombardiraju islamiste u Siriji i Iraku', kazao je izvor iz policije.

Računalo je zaplijenjeno tijekom policijske racije u četvrti Molenbeek u Bruxellesu, kada je policija tragala za Abdeslamom.

Sigurnosne službe strahuju da bi se mogao ponoviti scenarij iz studenog 2015. kada je u koordiniranim napadima na Pariz ubijeno 130 ljudi, piše Daily Mail.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene